torsdag 27. september 2012

Masse fri

Nå har det skjedd mye! hehehe. På torsdag hadde vi aktiviteter og div leker på skolen for å feire Studentenes Dag, som var dagen etterpå. Etter det dro vi til elva og koste oss med mates, snakket, og nøt den herlige varmen. 







Var den eneste som gikk ut i vannet da, de syntes fortsatt det er kaldt. 
Det er badetemperatur i Norge...




haha, litt forskjell? De fine er Tati's og de andre er Jesus's


På fredag skjedde det ikke så mye, vi hadde jo fri fra skolen siden det var studentenes dag! På kvelden var det ''moteshow'' med klær fra butikkene i byen, og div innslag. 






På lørdag dro vi i en 15 års bursdag i en annen by som var ca 1 time å kjøre, jeg glemte dessverre kameraet, så ingen bilder :( En ting kan jeg si da. Jeg vet ikke om det er noen tradisjon eller om det bare er fordi de liker den, men i alle tre bursdagene jeg har vært i har de spilt Crazy Frog........

Søndag var det motorcross(????) konkurranse. Varte i hele 6 timer!! 
Var ikke der så lenge jeg da. 





Mica og Rodrigo

På slutten var ca halvparten av deltagerne igjen, fordi det var så mange som ødela ett eller annet med crossykkelen(?????)

Mandag var det nok en helligdag (husker ikke hvilken) og Centro Tradicionalista Villa Ascasubi (en gruppe mennesker som setter igang alt mulig som har med tradisjoner å gjøre) begynte å lage Locro for dagen etter. Under ser dere det det lages av, som er magesekken til kua. 


I full gang med å kutte opp, skulle tross alt være til over 700 personer! 



Ferdige, så slapper av med litt gitar og sang. Veldig koselig, veldig Argentinsk! 

Stakkars hund, se på svulstene :( 

Tirsdag, fri fra skolen denne dagen også fordi det var ''bursdagen'' til byen. Den fylte 123 år. Guttene sto opp kl 5 for å gjøre ferdig Locro'en, men vi jenter sov til rundt 9, hehe. 


Dette er da Locro, utrolig godt! 



De gjorde det slik at de måtte kjøpe en lapp hvor det sto mer eller mindre ''Locro, 1 porsjon'' før Tirsdagen. Og på Tirsdag kom alle med alt fra 1 til 10 lapper og kjeler for å ha det i. 


Da vi var ferdige med det var det å gjøre seg klar til å defilere i tog. Alle pyntet seg og tok på tradisjonsrike klær og alt. 

Paul og Anahi





Hele gjengen. 

Okei, så jeg vet det er en finger i bildet, men jeg hadde ikke hjertet til å klippe ut hodet til hesten. Det er forresten meg i ''finstasen'' og hunden Tinta (som er en av hundene til familien)


Det ridende politiet til Provinsen Cordoba kom og hadde oppvisning. 


Legg merke til at de først går over ryggene, og så krabber under magene.




Argentinere er flinke til å ferie hver eneste anledning, og det gjør de med stil. En helligdag betyr ikke bare fri fra skolen eller jobben, det betyr fest!

Besos

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar