torsdag 18. oktober 2012

Skolen


Bedre sent enn aldri, men her kommer ett innlegg om skolen.

Jeg la ikke merke til det med en gang, men ingen gutter bruker voks. Tror de har det samme som at vi jenter ikke får bruke sminke og neglelakk, og de ikke får bruke voks.
Toalettene på skolen er også veldig rare. Det er ikke lagt opp til å bruke papir eller såpe til å vaske hendene, og det er heller ikke do-ringer(sånn gutter bruker doer). Og ja, det er separate doer, så det er ikke derfor. Hvis man vil bruke papir må man ta det med selv. Personlig prøver jeg å unngå de doene. Guttene og jentene har forresten gym separat.

Dette er timeplanen min...

Fagene jeg har er da psykologi, matte, historie, system, fysikk, økonomi, engelsk, geografi, formasjon, musikk, språk, administrasjon og comercio (som er en form for markedsføring/mat/matte)

Nivået på fagene er litt lavere, og det gis gjerne mye tid på hvert enkelt emne.

Jeg måtte også få en lege til å fylle ut et slags helseskjema for skolen. Det inkluderte å ta blodprøve for å måle blodsukkeret mitt. Og da mener jeg blodprøve, ikke ett lite stikk i fingeren... Jeg hater hater sprøyter, og er vanvittig stolt over at jeg klarte alle vaksinene, men det var like før jeg trodde jeg skulle dø. Har tatt mer sprøyter det siste året enn hele livet mitt til sammen... fml, neida, det er verdt det! Måtte til tannlegen for å sjekke at tennene mine var bra. I tillegg må du vite blodtypen din, noe jeg ikke viste... Måtte også få mamma til å sende vaksinasjons-kortet mitt med alle vaksinene jeg har tatt siden jeg ble født. Alt annet var mer eller mindre standard.

Da det regnet en dag og jeg skulle til å ta på meg regnjakken min for å dra til skolen fortalte Macarena at det ikke var lov å bruke den, fordi den ikke var skolens farger eller en del av skolens uniform.. veldig rart syntes nå jeg. Hvis det regner når skolen slutter må foreldrene komme å hente deg, hvis ikke får du ikke dra.

Fraværordningen er veldig annerledes. Det er samme som oss at du kan få forsentkomming, men hvis du er borte f.eks 1 time så får du 1 falta, er du borte hele dagen så får du også 1 falta. Altså hvis du ikke kan være der 1 time så ''lønner'' det seg å være borte hele dagen.

Det er heller ikke lov til å forlate skolen, f.eks for å hente noe hjemme.

Så til selve klasserommet. Det er dobbeltpulter, altså to som deler pult. Hver dag når vi kommer flytter vi på pultene akkurat sånn vi ønsker det, og det gjør ikke noe for lærerne. Stolene kan ikke justeres på, så hvis vi skriver mye en dag truer nakken min med å drepe meg...

Lærerne kommer alltid 5 min senere enn timen begynner og de elsker å snakke om andre ting en faget. Volumet i klassen er nesten alltid høyt, og lærerne må nesten skrike etter stillhet.

Kantina selger for det meste godteri, småkaker og kjeks. Det finnes heller ingen stoler der, så alle sitter på bakken i grupper.

Besos

2 kommentarer:

  1. haha, kjenenr igjen mye her, men selvfølgelig litt mer chill i NZ. og ææssjj, doene... hehe flinke deg!

    SvarSlett
    Svar
    1. deilig å vite at jeg ikke er alene <3

      Slett