onsdag 12. september 2012

Dyriske tradisjoner

Heihei igjen! 
Får begynne med torsdag. Da tok vi fri fra skolen for å dra til Rio Cuarto, som er den nest største byen i provinsen Cordoba, og hvor vertsbroren og den ene vertssøsteren min går på skole. Der dro vi på en ''rural'' som jeg egentlig ikke vet helt hvordan å forklare. Er masse dyr, utstyr til gårder, og masse annet også. Her er noen bilder...






Har på dekken for at ullen ikke skal bli skitten!



Kamphøner.... 

 Syntes ikke så godt, men i byen så var det en timer som telte ned hvor lenge det var til grønt lys og hvor lenge det var igjen til rødt lys, ganske smart egentlig.

Hvit påfugl! :)

Lørdag dro jeg på min første 15års bursdag, som er som Amerikanernes Sweet-sixteen. To ord; syyykt gøy!

 Dårlig bilde, men her kaster de ut masse slags hatter!!

 Hun i midten med den største ''hatten'' var bursdagsbarnet.


Søndag dro vi får å se på vertsbroren min og noen andre gutter fra byen konkurrere med hest i en by et lite stykke unna.

 Vertsbror

 Mekanisk okse! Det var en slags duel, hvert lag bestod av en jente, og en gutt. Først prøvde vi sånn, men det var umulig. 

 Så prøvde vi sånn. Men det var også veldig vanskelig. 

 Så endte vi opp med å ''ri'' hver for oss, og legge sammen tiden vi klarte å holde oss på. Dette er forresten meg. 
 Og dette er kjæresten min, som forresten heter Jose Luis og som for det meste blir kalt Geta.(med spansk G, som uttales mer eller mindre som H) Vi kom på andre plass! hehehe

Jose Luis igjen

 Hvis dere ser han helt til venstre med posen, så holder han en høne inne den. Dette er en slags tradisjon, som er en lek. Det er mer eller mindre førstemann til å fange høna. Folk tar helt av, lover dere! På dette bildet er det kun barn som deltar. For dere som lurer, så går det helt bra med høna, hverken den eller grisen dere får se litt lengre nede led på noen måte :)

 Her er de igang.

 Her har de tatt fram grisen, og med den deltok både store og små, jenter og gutter. De voksne tar av like mye som barna! 

 Her er grisen sluppet, og ja, et bilde sier mer enn tusen ord....

 Her også... 
 Her er det en annen lek, men med et dyr jeg ikke aner hva heter på norsk. Her heter det ihvertfall Peludo/Armadillo. Disse led heller ikke på noen måte, og i tillegg har de har et slags tykt skal som de ''drar rundt seg hvis de føler seg truet.
 Også her tok folk helt av og slag seg i alle retninger..


Bildene under er fra google...
 Stilig, ikke sant?

Sånn ser dyret ut, noen som vet hva det heter?

Idag tirsdag har vi hatt fri fra skolen pga helligdag, og jeg har tilbrakt nesten hele dagen men søstrene til kjæresten min ved elvebredden. Veldig hyggelige jenter!
Det var alt for denne gang

Besos!

2 kommentarer:

  1. Veldig bra blogg Stine! Ser ut som du får oppleve fantastisk mye der borte og har fått en veldig bra familie å bo hos. Nesten litt misunnelig :)

    Gratulerer med kjæreste også!

    Ang. armadillo så har jeg aldri hørt noe annet navn for den, og tror den heter det samme på norsk.Kult dyr!

    SvarSlett