søndag 30. desember 2012

julaften

Må innrømme at det har fristet veldig lite å skrive, men nå har jeg endelig fått satt meg ned så her kommer det.

På lillelille julaften dro jeg, Maca, Josefina, Fiona og Nahuel til nabobyen Rio Tercero på åpning av nytt utested som var utrolig kult. De hadde stort svømmebasseng og alt var helt nytt, med et helt sykt anlegg og utrolig stemning. Her dessverre ingen bilder. Da vi skulle dra hjem i 7-tiden gikk vi først på kafé å drakk kaffe, noe som egentlig er veldig vanlig her, men dette var da første gangen jeg var med på det.

Lillejulaften var utrolig rar. Jeg satt der med null julefølelse og følte meg ganske kjip egentlig, men fikk snakket litt med kjære Ingrid og ting ble plutselig mye bedre. Utenom det kjøpte jeg inn siste rest av gaver, og hadde en normal dag.

Julaften var egentlig som en helt vanlig dag. Alle jobbet, var med venner, dro til elva eller gjorde alt de vanligvis gjør. Jeg følte meg litt nedenfor igjen, så jeg dro til kjæresten og fikk snakket litt ut om ting og hadde vel egentlig terapitime. Etter det hadde jeg en terapitime til med Ingrid på tlf, og vi ble vel egentlig enige om at det ikke var julaften, men heller den 24. november. Da kvelden kom ble ting litt annerledes. Rundt 10-tiden dro vi til en i familien, hvor vi samlet oss alle fra familien og venner og kjente. Det var ikke noe spesielt med maten, bortsett fra at det var mye mer av den.
Da kl ble tolv ble alt av alkohol tatt fram, alle skålte og de ble skutt opp fyrverkeri. Rett etter det løp alle barna til plastjuletreet og rev til seg gavene med navnet sitt på og åpnet dem. Det hele var ferdig på fem minutter, og resten av kvelden gikk alle barna rundt og spurte hvem som hadde gitt dem hva. Jeg er ikke sikker på om de ikke ''hadde tid'' til å lese hvem det var fra, eller om det bare ikke er vanlig å skrive fra hvem det er.








Vi nede opp med å sitte der å vorse og fikk besøk av flere som også skulle ut. Da kl ble 4 dro vi ut på byens utested siden det blåste så mye at alle veiene til andre byer ble stengt pga dårlig sikt. Det var veldig koselig, og nesten alle fra hele byen var der å lagde stemning.







Dagen etter ble gaver mellom familien min gitt ettersom man hadde tid, og det ingen ting spesielt med det. Det er vanlig å gi gaver til familie, men ikke venner her.  Kjente jeg savnet det å dele ut pakker en etter en i noen timer mens foreldrene  og besteforeldrene mine sitter å spiser småkaker, drikker kaffe og er alle samlet. Men men, gleder meg til ordentlig jul neste år :) Det er tradisjon i byen min at alle drar til elva og spiser og koser seg der den 25, men siden været ikke var det beste var det ikke så mange der i år. Dessuten så gjorde klassen min noe som heter Chancho Movil for å tjene inn penger til avslutningsfesten neste år, som var at vi kjørte rundt med en stor ''tilhenger''med en grill som vi grillet en gris på, som vi igjen solgte lodd til. Vi solgte hele 700 lodd, og den lokale radiostasjonen annonserte vinneren.






Den 26. dro jeg til Ingrid i Villa Maria, og er her fortsatt. Skal fortelle om det når jeg kommer tilbake til byen min igjen. Så det var min jul...

Jeg vil også si at dere er vanvittig dårlige til å gi lyd fra dere, mine få kjære lesere, så hadde ikke blitt lei meg om dere kommenterte eller spurte meg om ting. Er det noe dere savner at jeg skriver om, noe dere lurer på? si ifra!

Besos

5 kommentarer:

  1. Hei Stine. Far her. Vi har litt problemer med å få sendt kommentarer til deg. Prøver noe nytt nå.
    Far

    SvarSlett
  2. Hei Stinemor. det funket jo. Far her. Mor lurer litt på det der med kumage. Spiser dere det. Hva er det for noe?
    Vi forstår det går bra på skolen. Det er bra. Snakker de fortsatt i hurtigtogfart i spansken?
    Det ble en stille feiring av jul og nyttår her. Kent og Brit var her i julen. Ungene var hos sin pappa. Litt presanger ble det jo, men ikke som vanlig.
    Nyttårsfeiringen gikk rolig for seg. God mat og noe. Så ble det sent opp millioner kroner i raketter og så var nyåret her.
    Om 12 dager reiser vi til Tenerife på Kanari øyene. Ha det godt og hils Ingrid og alle andre.

    SvarSlett
  3. Hei far! Du får si til mor at det er selve magesekken til kua som er renset, som vi deretter kutter opp i små biter og koker, og spiser.
    Spansken går veldig bra, de snakker fortsatt like fort men nå forstår jeg for det mest alt ihvertfall :) Vi får gjøre dobbelt så mye ut av neste jul for å ta igjen for denne, var ikke helt det samme her heller. Håper dere koser dere masse, stor klem til alle! :)

    SvarSlett
  4. åh, husker den følelsen. jul og nyttårsaften i utlandet gjør deg så sentimental og du savner bare alt og alle. men det er en opplevelse du kommer til å huske som bedre enn den var ;) hehe. jeg følger med på alt du skriver, er bare dårlig på å kommentere pga jæææævli tregt nett. men jeg tenker masse på deg og elsker å høre om Argentina og alt. det ser så spennende ut!!! vi må virkelig skype. jeg flytter til nytt sted om en uke, der har vi nett hehe. mye å snakke om!!! klem fra mar

    SvarSlett
    Svar
    1. haha ja, gjorde meg så utrolig sentimental også! Husker ifjor når du var i NZ og vi skypet, også viste jeg deg snøen hihi.
      Skjønner den og tenker masse på deg også! Gleder meg til å skype, også må du fortelle om alt som har skjedd og skjer :D
      klem

      Slett